Klassisk skäggvård

Flera män drömmer om att ha ett tätt och välansat skägg som pryder ansiktet. Det har under senare år blivit allt mer populärt att odla skägg och utbudet skäggvårdsprodukter har ökat i takt med trenden. Oavsett hur man förhåller sig till skäggvård i gemen är en sak säker: Ett välvårdat skägg förhöjer utseendet och ett yvigt ovårdat dito försämrar en annars imponerande skäggpotential. För att skägget skall kännas bra och inte minst se bra ut, krävs viss omtanke och vård. Att raka skägglinjen, frisera mustaschen och hålla skägget rent är för många någonting självklart. Allt fler väljer också att gå tillbaks till gamla tekniker och raka sig med kniv. En färdighet som tar åratal att förfina men som ger den bästa rakningen någonsin.

Skäggprodukter

Det första man kanske kommer att tänka på när det gäller skäggprodukter är skäggolja. Detta är någonting som blivit mycket populärt och som används av tusentals skäggprydda män världen över. Skäggolja har en rad fördelar som inte kan överdrivas. Dels samlas skägget och den yvighet som annars kan vara ett faktum elimineras. Enstaka strån som inte låter foga sig, kan enkelt hanteras med en sax. Vidare tillför oljan en svag med kännbar doft. En angenäm parfymering av skägget är till glädje för såväl bäraren som hans omgivning. Ytterligare en egenskap hos skäggolja är att den minskar klåda och irritation. Alla som bär skägg har någon gång upplevt hur skägget kan klia. Detta är ingenting ovanligt men nog så retligt. I synnerhet kan nyare strån klia. Detta avhjälps effektivt vid användning av bra skäggolja. Vax hör också till de klassiska produkter som förknippas med skägg och mustasch. Med denna produkt kan man enkelt frisera sitt ansiktshår till alla de klassiska frisyrer som går att finns exempel på i såväl nya som gamla böcker i ämnet. Ett bra vax håller under lång tid och klumpar sig inte. De flesta är även parfymerade för att ytterligare förhöja känslan.

Om man har ett ståtligt skägg bör man naturligtvis se till att det är borstat. För ändamålet finns en rad olika skäggborstar som är till nytta både i skäggvård och vid daglig användning. Innan man ansar skägget är det bra att först borsta igenom det noga. Detta är även någonting som förbättrar helhetsintrycket och som kan göras dagligen.

Besök denna sida för ytterligare produkter och tips angående skäggvård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *