Shopping

E-handel är ett fenomen som verkligen har tagit världen med storm! Från att ha börjat lite försiktigt till att inkludera varenda bransch så är det idag någonting som vi alla har varit i kontakt med på ett eller annat sätt. Även om man kanske inte själv handlar varor och tjänster på nätet så är det högst troligt att man fått en present av någon som är inköpt via nätet, oavsett om det är en vara eller en tjänst det handlar om.

Det talades för några år sedan om att det förmodligen inte skulle gå att sälja kläder och skor i särskilt hög grad via e-handel utifrån argument som att folk vill se och känna på kläder och skor innan de köper dem. Detta var helt fel, vilket vi vet idag då det går väldigt bra för e-handlare som säljer just dessa varor.

Fördelar och bättre utbud

De som inte har trott på e-handel har alltså fått se sig motbevisade flera gånger om och i dagsläget är det nog inte många som vågar sia om att e-handeln under några omständigheter skulle avta. Det finns helt enkelt för många fördelar med e-handel för att det ska upphöra. Dels är det smidigt och bra för kunden och man har ett extremt stort utbud att välja mellan då hela världens e-butiker finns tillgängliga.

För e-handlaren är det också mycket som är positivt då man dels når ut till en större kundkrets både inrikes och utomlands och dels så kan man ändra ”stil” på sin butik hur ofta man vill utan att det blir några renoveringskostnader som det blir om man gör detsamma i en vanlig butik. Att man får en bra överblick gällande pris och kan jämföra mellan olika butikers prestanda och pris gör att man känner sig mer i kontroll själv när man är kund. Det är viktigt för helhetsupplevelsen när man handlar, så det är positivt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *