Stort utbud av profilprodukter

Dagens utbud av profilprodukter är enormt stort med hundratals olika profilprodukter i alla tänkbara prisklasser. När man ska välja profilprodukter så behöver man lägga upp en plan och fundera ut vad man vill uppnå med profilprodukterna. Det kan handla om att attrahera nya kunder, ändra varumärkes-imagen eller belöna sina anställda. Att hitta rätt produkt som passar just ditt företag kräver en del eftertanke. I bästa fall hittar ni en produkt som har en anknytning till den sektor som ni jobbar inom. Jobbar ni till exempel med metallprodukter så kanske en kundvagnspolett i metall passar ert företag. 

Att nå nya kunder med profilprodukter

Alla företag strävar så klart efter att öka sin försäljning och att ständigt få fler kunder och nya marknader. Ett sätt att få sitt varumärke känt och en större kundkrets är att använda profilprodukter. Man kan till exempel dela ut profilprodukter i ett köpcentrum eller på ett företagsevent. Som företagare måste du bestämma om du ska ge profilprodukten till så många som möjligt eller om det bara är några få utvalda som ska få produkten. Det är också bra att göra upp en budget och bestämma hur mycket varje gåva får kosta. 

Vad vill man uppnå med profilprodukter? 

Syftet med profilprodukter är att skapa en relation till sina kunder, både befintliga och nya. Att ge en present till någon uppfattas alltid som en vänlig gest. När du som företag ger en gåva till dina kunder kommer dina kunder med största sannolikhet återgälda denna vänlighet och alltså premiera ditt företag framför andra företag. Med andra ord, det kommer att vara större chans att kunderna beställer produkter eller tjänster från just ditt företag än från dina konkurrenter. När man ger bort någonting får man alltid uppmärksamhet, även om det bara handlar om en reklamballong eller en penna så kommer potentiella kunder blir intresserade och närma sig er. 

Profilprodukter med lång livslängd 

De bästa profilprodukterna är de som har en lång livslängd och som används dagligen. Någon form av nyttosak som man använder och behåller länge. Paradexemplen på sådana produkter är till exempel reklampennan, tygpåsen eller ett USB-minne som alla har en lång livslängd och används dagligen av många människor. Vecka ut och vecka in kommer de att göra reklam för ditt företag. Tanken bakom profilprodukter är att de exponerar ditt varumärke under lång tid och att nya kunder blir intresserade av ditt företag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *