Varför behövs trycksaker för bröllop?

Även om allt fler skickar e-post, sms och andra text-meddelanden via internet så förblir trycksaker för bröllop något som man ofta skickar via vanlig post. Både save the date-kort och bröllopsinbjudan är något som nästan aldrig skickas via email. Bröllopsinbjudan har ett syfte och det är att formellt bjuda in gästerna till bröllopet. Bröllopsinbjudan innehåller bland annat information om när och var bröllopet äger rum. Vissa brudpar skickar även med ett svarskort med bröllopsinbjudan där gästerna kan tacka ja eller nej och även meddela om de har några allergier. Men trycksaker för bröllop är mycket mer än bara inbjudan.

Hur beställer jag trycksaker för bröllop?

Man kan antingen köpa färdiga trycksaker, beställa skräddarsytt eller varför inte testa att göra era egna trycksaker för bröllopet. Om du vill göra dina egna trycksaker så finns det fina pappersaffärer som säljer papper av extra hög kvalité och en massa annat som du kan behöva till din inbjudan. Vill du ha en personlig och skräddarsydd inbjudan kan du även kontakta en grafiker som kan hjälpa dig med att välja typsnitt, färger och typ av papper som passar bäst. En grafiker kan även hjälpa till med alla andra trycksaker som ni kan behöva för bröllopet.

Vilka trycksaker för bröllop är populärast?

Bland brudpar är det väldigt populärt att skicka en bröllopsinbjudan men innan det skickar man ofta ut ett save the date-kort. Det är extra viktigt om ert bröllop äger rum mitt i semestern eller om ni planerar för en vigsel utomlands. Andra populära trycksaker för bröllop är vigselprogram, placeringskort och festprogram. Beställer du dina trycksaker över Internet är det viktigt att du hittar ett seriöst företag som kan ge dig referenser från tidigare kunder.

Hur ser trycksaker för bröllop ut?

Trycksaker för bröllop kan se ut på väldigt många olika sätt. Det vanligaste är att man använder vitt papper men det går alldeles utmärkt att använda någon annan färg. Dock brukar man undvika svart eftersom det är en färg som kommunicerar sorg. På trycksakerna finns ofta olika typer av information med, det kan handla var bröllopet äger rum, vilket datum och vilken tid, klädsel, toastmaster och o.s.a. Oftast så går trycksakerna i samma stil som i resten av bröllopet. Det kan handla om vilka färger som man använder eller andra teman. Genom sina trycksaker vill brudparet kommunicera vilka de är och vilken typ av bröllop de vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *