Tre olika aktiviteter för barn på cykel

Som barn har man otroligt mycket energi och man blir väldigt snabbt rastlös. Att få spring i benen och inte kunna få utlopp för det är nog det värsta som kan hända en femåring. Genom barncyklar får de möjligheten att röra sig så mycket som de vill samtidigt som de leker.

Utflykter, lek och transport

De flesta vuxna använder sin cykel som transportmedel och/eller för att idrotta och hålla sig i form. Detta kan naturligtvis också barn göra. Om de cyklar till skolan varje dag får de in vardagsmotion som rutin och du som förälder slipper tänka på hämtning och lämning. Barnen får dessutom känna sig stora och självständiga. Om barnen är för små för att åka själva till skolan eller vägen är för farlig så kan föräldrarna följa med dem och på så sätt få fina stunder med sina barn och dessutom lite motion!

Helgnöje när det är som bäst

Cyklar som transportmedel kan dock användas till så mycket mer än bara skolvägen. Barnfamiljer gör ofta utflykter till olika ställen, museer, lekparker och parker. Ta in cykeln i hela konceptet och utflykten blir till ett äventyr. Det handlar inte längre bara om själva målet. Man måste komma dit och ta sig tillbaka hem. Packa med en matsäck för pauser och upptäck allt som finns på vägen. Perfekt för soliga helgdagar. För barn är cyklar dock så mycket mer än transport. Nästan allt är lek för dem och detsamma gäller cyklar. Det kan vara hästar, skepp eller bilar och barn kan spendera timmar på sina cyklar på tomten och leka. Om man är flera kan man köra tävlingar om vem som är snabbast, vem som kan göra snyggaste tricket eller hoppa högst med cykeln. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan hitta på med en cykel!

Välj och vraka

Utbudet av barncyklar är enormt. Det finns något för alla åldrar och alla nivåer av cyklande. För de mindre barnen kan man köpa trehjulingar. För de lite äldre som ska lära sig cykla eller precis har lärt sig finns cyklar med stödhjul. Och för de som kan cykla behöver man bara montera av stödhjulen. När barnen inte länge behöver stödhjulen så finns det storlekar till alla, tills man kommer till vuxencyklarna. Bland barncyklarna finns det även olika modeller: Mountainbikes, racercyklar, cyklar man kan tricksa med och vanliga cyklar. Det finns med andra ord inga ursäkter att inte hela familjen cyklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *