Jämför kattförsäkringar och spara tiotusentals kronor

Att ha ett husdjur kan vara ett av de stora glädjeämnena här i livet. Men det kostar samtidigt pengar att vara djurägare. Utöver sådant som foder och leksaker behöver du nämligen även betala för djurets veterinärkostnader. Därför bör du försäkra din katt och i samband med detta rekommenderar vi att du jämför kattförsäkringar. Läs vidare för att få reda på vad du bör tänka på när du gör detta!

Därför behöver du försäkra din katt

Anledningen till att du bör försäkra din katt är just det faktum att veterinärkostnaderna kan bli ganska höga, inte minst i längden. Därför kan du faktiskt spara en hel del pengar på att ha din katt försäkrad – försäkringen ger dig en slags ekonomisk krockkudde.

För när din katt blir skadad eller sjuk kommer du kunna få tillbaka en del av veterinärkostnaderna genom försäkringen. Så istället för att själv behöva betala tiotusentals kronor för kattens veterinärvård får du en del av dessa subventionerade av försäkringsbolaget. Därmed blir det enklare för dig att bära den ekonomiska bördan av att vara kattägare.

3 saker att tänka på när du jämför kattförsäkringar

Det finns många olika typer av försäkringsbolag och försäkringar för katter att välja mellan. Dessa skiljer sig åt både i pris och vad gäller försäkringsvillkor. Om du vill kunna teckna en bra försäkring är det därför viktigt att du jämför kattförsäkringar. Först efter att ha gjort egna efterforskningar och sållat agnarna från vetet bör du teckna en av försäkringarna.

När du jämför bör du tänka på att:

  • Välja utifrån din budget. Du behöver göra en avvägning mellan hur omfattande försäkringsskydd din katt ska ha och hur mycket försäkringen ska kosta. Därför behöver du välja försäkring utifrån din budget.
  • Se om du kan få en rabatt. Ibland kan du få en rabatt på försäkringen beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Vissa har till exempel kampanjer där du kan få ett bättre pris initialt. Tänk dock på att ha ett långsiktigt tänk – det är komplicerat att byta försäkringsbolag.
  • Vara medveten om kostnaderna. Se till så att du är fullt medveten om alla kostnader som du kan komma att debiteras. Läs noggrant igenom reglerna och villkoren innan du tecknar en försäkring och sätt dig in i vad som gäller.